OKKPR
W Sopocie odbyło się bardzo interesujące spotkanie związane z designem obowiązującym w nowoczesnych kuchniach. Gospodarzami wydarzenia byli przedstawiciele znanych marek: Comitor, Cosentino i Studio Estima. Z zaproszenia skorzystało natomiast kilkudziesięciu najlepszych trójmiejskich architektów. Gościem specjalnym spotkania był Aleksander Baron.
Sopockie Studio Estima, oferujące na co dzień kuchnie, meble i oświetlenie marek premium, było miejscem spotkania największych autorytetów z branży wnętrz kuchennych.
Na temat wykorzystania konglomeratów kwarcowych Silestone i powierzchni ultrakompaktowej Dekton mówił Andrzej Włodarczyk, Account Manager Cosentino, odpowiedzialny za Pomorze i Wielkopolskę.
Robert Walter, członek zarządu Comitor opowiadał o marce BLANCO, a Anna Bedyniak-Bielińska, Marketing Manager Comitor, podzieliła się z uczestnikami swoim doświadczeniem w zakresie innowacyjnych urządzeń AGD oraz produktów marek Blanco, Novy czy Küppersbusch, słynących z jakości i nowatorskich rozwiązań.
Dodatkowo uczestnicy spotkania mieli okazję sprawdzić, jak funkcjonują te urządzenia oraz poznać ich zalety m.in. w mobilnym centrum Blanco.
„Gwoździem programu” tego spotkania był pokaz „live cooking” w wykonaniu Aleksandra Barona. W otoczeniu wielkoformatowych powierzchni Dekton i konglomeratów kwarcowych Silestone, kucharz przygotował dla gości tradycyjne dania polskiej kuchni w bardzo nowoczesnym wydaniu. Jego kulinarny spektakl po raz kolejny pokazał jak bardzo zaawansowane technologicznie są produkty Cosentino i Comitor.
Natomiast Dekton, dzięki swojej odporności na temperatury, rozgrzano w zaawansowanym technologicznie piekarniku Küppersbusch do 230 stopni i upieczono na nim kiełbasę z czarnym czosnkiem. Powierzchnia ultrakompaktowa Cosentino pełniła tego wieczoru również rolę zastawy. Właśnie na płytach Dektonu serwowano ziemniaki z ikrą troci bałtyckiej. Dania mistrza powstawały przy mobilnej wyspie kuchennej, z wysuwanym z blatu okapem Panorama firmy NOVY, która umożliwia efektywne wyłapywanie oparów już u źródła, pracującym na trzech wysokościach 10 cm, 20 cm i aż 30 cm. Blat wyspy roboczej wykonano z 12 mm. materiału Dekton, w kolorze Opera a okładzinę modułu piekarnika stworzono z najnowszej propozycji Cosentino, Dektonu Slim o grubości 4 mm.
Materiały wykorzystane podczas produkcji wyspy udowodniły, że powierzchnie Cosentino dają ogromne pole do wykorzystywania ich w projektach kuchennych.
Kolejne spotkania z cyklu Design od kuchni zaplanowano w Poznaniu i Wrocławiu.
Więcej: www.comitor.pl / www.cosentino.com
Komentarze (0)